Foto: Publicitātes foto

Maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" meitasuzņēmums stividorkompānija AS "Liepājas osta LM" pērn cietusi zaudējumus 5 198 408 eiro apmērā, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

2012.gadā uzņēmums strādāja ar 1 593 123 eiro peļņu.

Tāpat uz pusi samazinājies kompānijas apgrozījums - ja 2012.gadā "Liepājas osta LM" apgrozīja 32 359 998 eiro, tad 2013.gadā 16 165 089 eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Liepājas osta LM" pārkrāvusi 1,47 miljonus tonnu kravu, kas ir par 44,9% mazāk nekā gadu iepriekš.

Kompānijas neto apgrozījums pērn samazinājies visos segmentos - stividoru, ekspeditoru, kuģu aģentēšanas un kuģu fraktēšanas pakalpojumu segmentos.

"Liepājas osta LM" 2013.gada zaudējumus skaidro ar faktu, ka būtiski izmainījās apkalpoto kravu struktūra, ko izraisīja "Liepājas metalurga" kravu plūsmas pilnīga apturēšana, kā arī kravu konjunktūras izmaiņas pasaules izejvielu tirgos.

Kā "Liepājas ostas LM" turpmākas darbības risks tiek minēta māteskompānijas "Liepājas metalurgs" maksātnespējas procesa ierosināšana. To ņemot vērā, stividorkompānija ir izveidojusi uzkrājumus šaubīgiem un nedrošiem debitoriem pilnā apjomā, kas veido 42% no 2013.gada zaudējumu apmērā.

Šogad "Liepājas ostai LM" tika noteikta tiesiskā aizsardzība, kuras laikā uzņēmums cer palielināt darbības ieņēmumus, samazināt izdevumus, kā arī norēķināties ar kreditoriem.

Jau ziņots, ka šā gada 29.aprīlī "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers nosūtīja "Liepājas metalurga" kreditoriem mantas pārdošanas plāna precizējumus, kuros ir noteikts, ka AS "Liepājas osta LM" akcijas tiks pārdotas bez izsoles jeb tiešajā piedāvājumā.

Akciju pārdošana tiks izsludināta vismaz vienā biznesa laikrakstā un portālā Latvijā un piedāvājumus varēs iesniegt mēneša laikā, informē Velmers.

Savukārt 27.maijā Liepājas tiesa ierosināja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas AS "Liepājas osta LM" tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!