Foto: LETA

Piektdien, 15.augustā ir sasaukta VAS "Latvijas gaisa satiksme" (LGS) akcionāra sapulce, lai lemtu par demisionējušās tieslitu ministres Baibas Brokas atjaunošanu LGS valdes locekļa amatā, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā.

Atjaunojot Broku valdes locekļa amatā, tiek ņemta vērā viņas iepriekšējā pieredzi darbā LGS, atbildot par uzņēmuma Administratīvo departamentu un starptautisko projektu koordinēšanu. Broka aktīvi strādāja visos uzņēmuma starptautiskajos projektos - Ziemeļeiropas funkcionālā gaisa bloka (NEFAB) biznesa un attīstības darba grupā, Eurocontrol Aviācijas konsultatīvajā padomē, Civilās aeronavigācijas pakalpojumu organizācijas (CANSO) Juridiskās un Politikas izstrādes komitejā un normatīvo aktu apakšgrupā, uzsvērts paziņojumā medijiem.

Broka ir ieguvusi augstāko juridisko izglītību Latvijas Universitātē – maģistra grāds sociālo zinātņu tiesību nozarē, turpina studēt doktorantūrā. Broka ir vairāku nozīmīgu aviācijas sertifikātu īpašniece. Apguvusi gaisa satiksmes vadību, aviācijas attīstību, vienotās Eiropas debesis ieviešanu, aviācijas tiesības vadītājiem – zināšanas iegūtas Starptautiskajā aviācijas transporta asociācijā (IATA).

Kā ziņots, Broka paziņoja par to, ka atstās tieslietu ministres amatu. Politiķe savu lēmumu argumentēja ar atbildīgu pieeju ministres amatam, turklāt tuvākajos mēnešos valdībai jāpieņem vairāki svarīgi lēmumi saistībā ar "Citadeles bankas" pārdošanu, "Latvijas Gāzes" dažādiem jautājumiem, un tam ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam. 

Brokas lēmums demisionēt sekoja pēc tam, kad atklājās, ka ģenerālprokurors nav mainījis SAB lēmumu par atteikumu Brokai piešķirt augstākās pakāpes pielaidi valsts noslēpumam. Pielaides trūkums neliedz Brokai ieņemt tieslietu ministra amatu, taču viņa nevar piedalīties atsevišķu jautājumu izskatīšanā valdībā. Ministru prezidente Straujuma Brokas demisiju neprasa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!