Foto: LETA

Bijušais Privatizācijas aģentūras (PA) vadītājs Ansis Spridzāns pametis arī PA kontrolētās SIA "Hiponia" valdi.

PA informēja, ka PA ir pieņēmusi iepriekšējā "Hiponia" valdes priekšsēdētaja Spridzāna iesniegumu par atkāpšanos no valdes priekšsēdētāja amata. Valdes locekļa amatā iecelta "Hiponia" Nodrošinājuma pārvaldības departamenta vadītāja Vera Adiņa.

Spridzāns lūdza PA atcelt viņu no "Hiponia" valdes priekšsēdētāja amata, jo likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" nosaka bijušajām amatpersonām komercdarbības ierobežojumus attiecībā uz amatpersonas pārraudzībā bijušiem uzņēmumiem, par kuriem amatpersona pieņēmusi lēmumus. Iepriekš amatu savienošanas kārtībā Spridzāns papildus darbam PA valdes priekšsēdētāja amatā bez atalgojuma ieņēma arī "Hiponia" valdes priekšsēdētāja amatu.

Lai nodrošinātu "Hiponia" pilnvērtīgu darbu, PA uzņēmuma valdē iecēla uzņēmuma ilggadēju darbinieci Adiņu, kura uzņēmumā strādā kopš 2002.gada un ir pieredzējusi speciāliste nekustamo īpašumu darījumu jomā.

Adiņai ir maģistra grāds inženierzinātnēs. Papildus darbam valdes locekļa amatā Adiņa turpinās darbu arī kā "Hiponia" Nodrošinājuma pārvaldības departamenta vadītāja.

"Hiponia" valdē turpina darboties valdes loceklis Juris Reinis, kā arī Vladimirs Loginovs, kurš ievēlēts par valdes priekšsēdētāju.

"Hiponia" nodarbojas ar no bijušās VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" pārņemto problemātisko aktīvu pārvaldīšanu. Uzņēmuma portfelī ir aptuveni 800 nekustamie īpašumi, un uzņēmums apkalpo aptuveni 1600 aizņēmējus. Izpildot Ministru kabineta lēmumu, 2013.gadā PA kļuva par uzņēmuma 100% kapitāla daļu īpašnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!