Foto: LETA

Baltijas valstis ir vienots reģions, tādēļ Lietuvas pievienošanās eirozonai ir nozīmīgs notikums ne tikai Lietuvai, bet arī Latvijai un Igaunijai. Līdz ar to Baltijas valstu reģions uzlabos savu ekonomisko konkurētspēju un finanšu pievilcību globālajā kontekstā, savu pārliecību apsveikumā kaimiņvalsts kolēģim Rimantam Šadžusam paudis Latvijas finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Kā portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijā, Reirs nosūtījis oficiālu apsveikumu Lietuvas finanšu ministram, apsveicot kaimiņvalsts iedzīvotājus ar Eiropas Savienības vienotās valūtas eiro ieviešanu un uzsverot šī notikuma politisko un ekonomisko nozīmīgumu Baltijas valstu reģionam kopumā.

Tāpat Reirs apsveikumā uzsvēris, ka "tiks nojauktas pēdējās reģiona iekšējās tirdzniecības robežas, ko radīja valūtu konvertācija".

"Viennozīmīgi var teikt, ka Baltijas reģions kļūs politiski un ekonomiski spēcīgāks kā jebkad, vienotāks un mazāk atkarīgs no ģeopolitisko notikumu radītās turbulences," norādījis finanšu ministrs.

Ministrs paudis viedokli, ka ar eiro valūtas ieviešanu Baltijas valstis kļuvušas vienotākas kā jebkad iepriekš. Turklāt šāda vienotība paver daudz iespēju, kas ir jāizmanto reģiona globālās konkurētspējas, izaugsmes un drošības veicināšanā. Jau patlaban triju Baltijas valstu ekonomikas uzrāda stabilu izaugsmi.

Tāpat apsveikumā uzsvērts, ka, neskatoties uz nepastāvīgo situāciju eirozonā, eiro vēl aizvien ir stabila valūta – pat stabilāka nekā iepriekš.

Apsveikuma nobeigumā ministrs pateicās par līdzšinējo veiksmīgo sadarbību, kā arī norādīja, ka tagad Eirogrupā visām trijām Baltijas valstīm būs iespēja kopīgi veidot eirozonas nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!