Foto: Publicitātes foto

Salacgrīvas ostā šogad plāno pārkraut par 5% vairāk kravu nekā pērn, pastāstīja ostas pārvaldnieks Ivo Īstenais.

Viņš sacīja, ka kravu apmēra pieaugums varētu būt nevis ar mežizstrādi tieši saistītām kravām, bet gan, piemēram, kūdrai, šķembām un celtniecības materiāliem.

Īstenais arī pastāstīja, ka šobrīd notiek sarunas ar uzņēmējiem par iespējamu jaunu kravu veidu piesaisti ostai, kas būtu izejmateriālu ievešana, bet kravu apmēri nebūtu lieli - sākumā tie varētu būt trīs līdz pieci kuģi gadā.

Tāpat viņš teica, ka šogad plānots ostā veikt padziļināšanas darbus. "Tā saucamā remontpadziļināšana - atjaunosim dziļumu. Trīs gadus neesam to darījuši, tagad dziļuma mērījumi rāda, ka vajag to darīt," skaidroja ostas pārvaldnieks.

Īstenais arī pavēstīja, ka ir interese kopā ar zivju pārstrādes uzņēmumu "Brīvai vilnis" sakārtot zvejas piestātni Salacgrīvā, kurā notiek zivju izkraušana.

2014. gadā Salacgrīvas ostā pārkrāva 330 tūkstošus tonnu kravu, kas ir par 12,1% vairāk nekā 2013.gadā. Tostarp ostā pārkrāva 179,7 tūkstošus tonnu papīrmalkas, 35,8 tūkstošus tonnu akmens šķembu, 33,1 tūkstoti tonnu keramzīta un 30,6 tūkstošus tonnu šķeldas.

Latvijā ir 10 ostu - trīs lielās un septiņas mazās. 2014.gadā Salacgrīvas osta pēc kravu apgrozījuma bija trešā lielākā starp Latvijas mazajām ostām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!