Foto: LETA
Ekspremjera Andra Šķēles ģimenei piederošais piena ražošanas uzņēmums "Ogres piens" 2014.gadā strādāja ar 900,7 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 17,3% un bija 773,8 tūkstoši eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas apgrozījuma pieaugums sasniegts galvenokārt pateicoties izslaukuma un dzīvnieku skaita pieaugumam.

Tāpat uzņēmuma vadība norāda, ka, neraugoties uz nelabvēlīgo tirgus situāciju piena nozarē aizvadītā gada pēdējos četros mēnešos, gada laikā ieviestās reformas kompānijai ir ļāvušas samazināt zaudējumus. "[Zaudējumu] samazinājums galvenokārt panākts, palielinot izslaukumu no 1974 tonnām 2013.gadā uz 2376 tonnām 2014.gadā, kā arī veicot iekšējo procesu pārveides, definējot un sistematizējot ēdināšanas un ganāmpulka vadības procesus," teikts kompānijas vadības ziņojumā, piebilstot, ka izslaukums saimniecībā pērn ir pieaudzis par 20%.

Tāpat "Ogres piens" pagājušajā gadā palielināja ganāmpulku par 29 govīm, sasniedzot 320 slaucamās govis un esošās fermas maksimālo kapacitāti.

Kompānijas vadība arī norāda, ka "Ogres piens" pērn ir ieguldījis 130 tūkstošus eiro jaunu skābbarības bedru bedru izbūvēšanā, kā arī realizēja meliorācijas sakārtošanas projektu, uzlabojot ražošanā izmantojamo zemi aptuveni 30 hektāru platībā un izbūvēja šķidrmēslu lagūnu 16,9 kvadrātmetru apmērā, kas nodrošinās fermas vajadzības pēc paplašināšanas.

Tāpat 2014.gadā "Ogres piens" sāka reorganizācijas procesu, lai no uzņēmuma atdalītu ar aitu ražošanas un nobarošanas projektu Dagdas novada "Smiltiņas" saistītos aktīvus un saistības. Tāpat uzņēmums šogad plāno būvēt jaunu liellopu novietni un palielināt ganāmpulku līdz 740 slaucamajām govīm, noslogojot kopējo fermas infrastruktūru - slaukšanas zāli, šķidrmēslu krātuves, skābbarības bedres un pārējo ražošanas infrastruktūru.

2013.gadā "Ogres piens" strādāja ar 646,5 tūkstošu eiro apgrozījumu un 935,3 tūkstošu eiro zaudējumiem.

"Ogres piens" ir dibināts 1993.gada 25.janvārī un tā pamatkapitāls ir 2,847 miljoni eiro. Uzņēmums pieder kompānijai "Inpo 20" (48,87%) un ekspremjera meitai Madarai Šķēlei-Dupatei (51,13%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!