Foto: AFI
Ekspremjera Andra Šķēles attīstītajā kvartālā "Centrus" mēnesi pēc tirdzniecības sākšanas jau ir rezervēti 14% dzīvokļu, informēja projekta attīstītāju pārstāve Linda Vītola-Barānova.

No rezervētajiem dzīvokļiem 80% rezervāciju veikuši nerezidenti, bet 20% - vietējie iedzīvotāji. Vītola-Barānova norādīja, ka tie nerezidenti, kuri rezervē dzīvokļus "Centrus" kvartālā, to nedara ar mērķi iegūt uzturēšanās atļaujas Latvijā, jo viņiem tādas jau ir vai arī viņiem ir uzturēšanās atļaujas kādā citā Eiropas Savienības valstī.

Dzīvokļu cenas "Centrus" kvartālā ir no 200 000 eiro līdz 550 000 eiro atkarībā no platības un novietojuma. Vidējā kvadrātmetra cena šajā projektā ir 4300 eiro par kvadrātmetru.

""Centrus" pārdošanas process rāda pozitīvu tendenci nekustamo īpašumu tirgū. Pircēji rūpīgi izvēlas un iepazīstas ar būves kvalitāti, meklē pārdomātus un saprotamus darījuma noteikumus, kā arī racionālu cenu politiku. To sekmē fakts, ka patlaban pircēji dzīvokļus iegādājas lielākoties paši sev, ģimenes locekļiem un plāno paši tajos arī dzīvot, nevis izmantot īrei vai tālākai pārdošanai. Šāda tendence neapšaubāmi nāks par labu kopējai kvalitātei Latvijas nekustamo īpašumu tirgū," skaidro "Centrus" attīstītāju pārstāvis Juris Dreimanis.

"Centrus" kvartāla attīstības projekta īpašnieks ir Šķēlem 100% piederošā SIA "TA sabiedrība". Projektu attīsta "Centrus Real One". Būvniecību veic "Skonto būve". Aptuvenās investīcijas visā projektā ir 40 miljoni eiro, kas tiek nodrošināti ar privātiem līdzekļiem un "Nordea" bankas finansējuma palīdzību.

Šī gada jūlijā "Centrus" projekta otrajā kārtā būvfirma "Skonto būve" sāka divu septiņstāvu dzīvojamo māju būvniecību. Patlaban, trīs mēnešus pēc būvniecības sākuma, abām dzīvojamām ēkām top otrais un trešais stāvs.

"Centrus" tiek veidots kā labiekārtots, skaists, savrups un augstas kvalitātes kvartāls pašā Rīgas centrā. Tas atrodas Rīgas aktīvākajā daļā, kvartālā, kuru ieskauj Tērbatas, Dzirnavu, Blaumaņa un Krišjāņa Barona iela. Kvartālā "Centrus" taps divas septiņu stāvu dzīvojamās ēkas, kurās tiks iekārtoti 84 dzīvokļi un komercplatības ēku pirmajos stāvos.

"Centrus" tiek veidota arī ērta publiskā zona. Gājēju promenāde savienos Dzirnavu ielu ar Blaumaņa ielu, šeit ritēs sava īpašā iekškvartāla dzīve ar kafejnīcām un labiekārtotām atpūtas vietām, kā arī iepirkšanās iespējām promenādes malās.

"Dzīvojamo ēku būvniecība ir otrā kārta kvartāla "Centrus" attīstībā, kuru plānojam noslēgt 2015.gada nogalē. "Centrus" attīstības pirmā kārta noslēdzās 2013.gada sākumā, kad atklājām divu līmeņu autostāvvietu kvartāla teritorijā," iepriekš informēja Dreimanis.

Pirmās kārtas būvniecībā tika ieguldīti astoņi miljoni eiro, liecina LETA arhīva informācija.

Jau ziņots, ka 2013.gada 9.janvārī Rīgas centrā, kvartālā starp Dzirnavu, Blaumaņa un Tērbatas ielu, darbu sāka jauna divu līmeņu plaši pieejama autostāvvieta "T. Parking", kuras viens līmenis izvietots pazemē, bet otrs - nedaudz zem ielas līmeņa. Pirms pusotra gada tika norādīts, ka kopumā projekta īstenošanai nepieciešami vēl vismaz 42,7 miljoni eiro.

Kvartāls "Centrus" iepriekš bija zināms kā "Tango projekts", kuru īstenoja uzņēmums ''TA projekts". "TA projekts" pilnībā pieder firmai "TA sabiedrība", kuras vienīgais īpašnieks ir ekspremjers Andris Šķēle.

Līdz 2014.gada 10.februārim projekta attīstītāju nosaukums bija "Tango Real One", pēc tam - "Centrus Real One", kura 100% īpašnieks ir "TA sabiedrība", liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!