Foto: LETA

Latvijas uzņēmums "Valmiera Glass" piektdien Stambulā parakstījis sadarbības līgumu ar pazīstamo Turcijas futbola komandu Stambulas "Bešiktaš", informēja vienība.

Līgums noslēgts uz vienu gadu, bet tā ietvaros Valmieras uzņēmums būvēs jumtu "Vodafone" stadionā.

Kā iepriekš vēstīja Latvijas uzņēmums, jaunā stadiona būvniecībā izmantos "Valmiera Glass" ražoto "Atex" arhitektūras membrānu, kura viena no lielākajām priekšrocībām augstā gaismas caurlaidība, kas arī ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem šī produkta izvēlē, jo paredzēts, ka "Vodafone" stadions tiks izgaismots dažādās krāsās, paspilgtinot tā ārējo tēlu.

Līgumu no Latvijas uzņēmuma puses parakstīja AS "Valmieras stikla šķiedra" viceprezidents Andrē Heincs Švionteks.

"Vodafone" stadions tiek celts "Bešiktas" futbola komandas iepriekšējās bāzes vietā, ko slēdza 2013.gadā. Vecais stadions netika nojaukts pilnībā, jo tajā esošās tribīnes un torņi ir kultūrvēsturiskais piemineklis, ko plānots pielāgot tā, lai radītu antīka amfiteātra sajūtu. Jaunā arēna būs multifunkcionāla sporta bāze ar 41 903 sēdvietām, restorāniem 2 123 kvadrātmetru platībā, terasveida restorāniem 2 520 kvadrātmetru platībā un VIP autostāvvietām 600 transportlīdzekļiem. Tajā "Bešiktaš" plāno spēlēt jau no nākamās sezonas.

Kā zināms, tikai dienu pirms sadarbības līguma parakstīšanas "Bešiktaš" sasniedza UEFA Eiropas līgas turnīra astotdaļfinālu, jo divu spēļu summā pēcspēles sitienu sērijā spēja pieveikt pazīstamo Anglijas vienību "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!