Foto: LETA

SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) apvienošana ir nopietni apsverams jautājums, trešdien publicētā intervijā laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" norāda ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Pēc viņas teiktā, kopš 2008. gada LMT vērtība ir kritusies par 500 miljoniem eiro.

"Tas ir ļoti daudz. Ja mēs uztraucamies par potenciālo 20 miljonu eiro zaudējumu Citadeles pārdošanas kontekstā, tad šeit ir runa par simtiem miljonu vērtības kritumu. Ja ir iespēja šo situāciju mainīt, valstij ir jādara viss, lai tas notiktu," skaidro Reizniece-Ozola. 

LMT vērtības kritums esot saistīts ar vairākiem faktoriem, tostarp tirgus situāciju, vadības lēmumiem un darba organizāciju. "Bet arī tas, ka pēc būtības abi uzņēmumi konkurē savā starpā, un tas kavē attīstību," norāda Reizniece-Ozola.

Turklāt kopējā Eiropas tendence esot lielo telekomunikāciju tirgus spēlētāju konsolidācija. "Cita lieta - svarīgs nosacījums, lai darījumu kontekstā netiktu pazaudēta valsts kontrole šajos uzņēmumos," piebilst ekonomikas ministre.

Jau vēstīts, ka valdība atjaunojusi darba grupu, kas spriedīs par valstij piederošajām kapitāldaļām "Lattelecom" un LMT. Ziņojums valdībai darba grupai jāizstrādā līdz šā gada 1.septembrim.

Par "Lattelecom" un LMT valsts kapitāldaļu pārdošanu tiek runāts gadiem, taču neviena valdība nav spējusi procesu noorganizēt līdz galam.

"Lattelecom" valde un padome 2013.gadā sāka virzīt ideju par iespējamu apvienošanos ar LMT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!