Foto: LETA
Zivju konservu ražotāja SIA "Karavela", kam pieder produktu līnija "Kaija", pērn apgrozīja 32,4 miljonus eiro un nopelnīja 1,04 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Salīdzinot ar 2013.gadu, kad uzņēmums apgrozīja 29,79 miljonus eiro, tas ir pieaugums par 9%, bet peļņas rādītājs pieaudzis par 29%. 2013.gadā uzņēmums nopelnīja 803 961 eiro.

"Karavelas" līdzīpašnieks un mārketinga direktors Jānis Endele stāsta, ka pagājušais gads uzņēmumam bija zīmīgs ar to, ka izdevies noslēgt septiņu gadu ciklu, kura laikā tika īstenota stratēģija par tirgus diversifikāciju, palielinot tirdzniecības apjomus Rietumeiropas un Skandināvijas valstīs.

"2014.gads bija pirmais gads uzņēmuma vēsturē, kad pārdošanas apjomi Rietumu tirgos pārsniedza pārdošanas apjomus tradicionālajos jeb NVS valstu tirgos. Tāpat uzņēmuma panākumi tika novērtēti arī no valsts puses, un 2014.gada decembrī "Karavela" kļuva par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Ekonomikas ministrijas organizētā konkursa "Eksporta un Inovācijas balva 2014" pirmās vietas ieguvēju kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā," klāsta Endele.

"Karavelas" līdzīpašnieks un valdes loceklis Andris Bite norāda, ka pagājušais gads bija otrais gads, kad uzņēmums pilnvērtīgi strādāja Rietumu tirgos, gan veiksmīgi noslēdzot līgumus ar Skandināvijas tirdzniecības tīkliem, gan sākot pastāvīgas piegādes Lielbritānijas tirgum. Uzņēmums turpināja paplašināt pārdošanas apjomus ES valstu tirgos, kur pagājušajā gadā novērots pieaugums par 34%, salīdzinot ar 2013.gadu.

Pērn uzņēmums kopumā saražoja 47,5 miljonus zivju konservu kārbu un apstrādāja 470 tonnas citas zivju produkcijas. Lielākie eksporta tirgi bija Zviedrija (16,3%), Dānija (12,7%), Krievija (13%) un Azerbaidžāna (7,6%).

"Karavela" dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 49 700 eiro. Uzņēmums nodarbina 317 darbiniekus. "Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmuma īpašnieki ir Jānis Bite - 56% kapitāldaļu, Andris Bite - 24% un Jānis Endele - 20%.

Galvenā uzņēmuma specializācija ir izstrādājumi no Atlantijas okeāna zivīm dažādos iepakojumos. Aptuveni 80% "Karavela" saražotās produkcijas tiek eksportēta uz 30 pasaules valstīm. Eksporta valstu vidū ir gan Baltijas, gan Austrumeiropas, gan Skandināvijas un Rietumeiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!