Foto: F64
Preiļu novadā reģistrētā piena pārstrādes uzņēmuma AS "Preiļu siers" apgrozījums pērn pieaudzis par 2,39 miljoniem eiro un pārsniedzis 50,65 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma peļņa 2014.gadā, lai arī ir samazinājusies par 185 611 eiro, bijusi visai iespaidīga - 1,77 miljoni eiro. Pērn AS "Preiļu siers" strādāja 292 cilvēki, kas ir par četriem strādājošiem vairāk nekā gadu iepriekš.

2014.gads AS "Preiļu siers" bija ekonomiski veiksmīgs, jo tika sasniegts lielākais neto apgrozījums visā akciju sabiedrības saimnieciskās un finansiālās darbības periodā, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Kā norādīts uzņēmuma gada pārskatā, AS "Preiļu siers" pērn kļuvis par lielāko piena pārstrādes uzņēmumu Latvijā, iepērkot un pārstrādājot 115 705 tonnas piena. Šogad īstenots un nodots ekspluatācijā vērienīgs investīciju projekts, kas ļaus ražot demineralizēto sūkalu pulveri D-90, ko izmanto bērnu pārtikas ražošanā.

Nododot ekspluatācijā sauso siera sūkalu ražotni, uzņēmums ir atrisinājis galveno vides aizsardzības prasību ievērošanu. Uzņēmuma darbība norit saskaņā ar 2011.gada 2.februārī saņemto A kategorijas piesārņojošo darbību atļauju.

Pašreizējais stāvoklis uzņēmumā vērtējams kā stabils. Iepriekšējos gados ir izdarīti nopietni ieguldījumi tehnoloģiskā procesa modernizācijā, efektīvā izejvielas izlietošanā un būtiskā ražošanas izmaksu samazināšanā, kas dod iespēju jebkurā brīdī, mainoties tirgus situācijai un pieprasījumam, ražot vienu vai otru eksporta produktu.

AS "Preiļu siers" ir atļauja produkciju eksportēt kā uz Krieviju, tā arī Eiropas Savienību. Nesen AS "Preiļu siers" ir piešķirta atļauja eksportēt produkciju arī uz Ķīnas Tautas Republiku. 2015.gadā uzņēmums plāno turpināt investēt jaunu produktu ražošanā.

Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar produkcijas pircējiem ārvalstīs, kas izveidojusies gadu gaitā, uzņēmuma valde uzskata, ka, pieņemot analītiskus un pārdomātus lēmumus, 2015.gadā palielināsies gan piena iepirkums, gan arī tā pārstrāde atbilstoši esošajai situācijai tirgū. AS "Preiļu siers" stabili saglabās savas pozīcijas piensaimniecībā un arī turpmāk ieņems vadošo vietu piena pārstrādē Latvijā, kā arī saglabās lielākā siera eksportētāja statusu valstī.

Papildus normatīvajos aktos paredzētajām garantijām un atbalstam darbiniekiem uzņēmuma koplīgumā ir noteikti vairāki atbalsta veidi, tostarp atbalsts darbinieku sporta aktivitātēm, izdevumu kompensācija briļļu/lēcu iegādei, dāvanas jubilejās un aizejot pensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!