Foto: LETA

Ja jaunie AS "KVVLiepājas metalurgs" īpašnieki nepildīs savas saistības, tad varētu apsvērt arī jaunu investoru meklēšanu, piektdien Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre pauda pārliecību, ka nepieciešams izvērtēt "Liepājas metalurgs" maksātnespējas procesa kvalitāti, redzot pašreizējo situāciju. Lai arī pagaidām investori maksājumus ir veikuši, nākamais maksājums paredzēts šā gada beigās. Turklāt par labu valstij ir ieķīlāts "KVV Liepājas metalurgs" nekustamais īpašums, tāpēc valstij ir dotas noteiktas garantijas, stāstīja Reizniece-Ozola.

Vaicāta par pašreizējo situāciju uzņēmumā, nozares ministre norādīja, ka piektdien dosies uz Liepāju, lai tiktos ar uzņēmuma vadību ar mērķi noskaidrot "patiesos darba daļēja pārtraukuma iemeslus". Viņa norādīja, ka iepriekš uzņēmuma valdības izteiktie iemesli neesot pārliecinoši, jo elektroenerģijas tarifi bijuši zināmi jau iepriekš, un "spēles noteikumi nav mainījušies". Līdz ar to ministre norādīja, ka "noteikti ir citi iemesli, kas īpašniekiem nav ļāvuši precīzi aprēķināt ražošanas izmaksas".

Vienlaikus ministre uzsvēra, ka uzņēmuma darbība ir svarīga, jo ar to liepājniekiem ir nodrošinātas darbavietas, tāpat svarīgi ir panākt, lai cilvēki netiek muļķoti. Reizniece-Ozola sacīja, ka daļēja uzņēmuma darbības pārtraukšana nopietni traumējuši Liepājas un valsts ekonomikas vidi.

Ministre pauda gatavību godīgam dialogam ar uzņēmuma īpašniekiem. "Jāsaprot, ko mēs varam no savas puses izdarīt, bet īpašniekiem jābūt godīgam un saprātīgām tālākam darbības plānam," norādīja Reizniece-Ozola.

Savukārt LNT raidījumam "900 sekundes" Nodrabinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāte sacīja, ka aģentūras rīcībā esošā informācja liecina, ka no "Liepājas metalurgs" atbrīvoti 43 cilvēki. Taču tie ir darbinieki, kuri vērsušies aģentūrā.Viņa norādīja, ka, iespējams, atbrīvoti 150 cilvēki. Tāpat pastāv iespēja, ka tikpat darbiniekus vēl atbrīvos.

Līdz ar to aģentūrai nav precīzas informācijas par atbrīvoto darbinieku skaitu no "Liepājas Metalurga". Taču NVA vadītāja sacīja, ka aģentūra plānojusi pārrunāt situāciju ar uzņēmuma vadību,lai gūtu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!