Foto: Shutterstock

Bankrotējušā Nīderlandes modes preču mazumtirgotāja "Mexx" veikali Baltijas valstīs Latvijā un Lietuvā, kuru operators ar franšīzes līgumu ir Baltijā lielākais apģērbu mazumtirdzniecības tīkls "Apranga", līdz rudenim tiks slēgti un pārveidoti cita zīmola veikalos.

"Mexx" bankrots "mums bija negaidīts, un mēs cerējām, ka tīklu pārņems kāds lielāks spēlētājs. Mums vēl nav bijušas nekādas tikšanās ar Turcijas kompāniju ["Eroglu"], kas ir pārņēmusi tīklu, un veikalu uzturēšanas izmaksu dēļ mēs nevēlamies, ka mums ir jāgaida pārāk ilgi. Tādēļ mēs nolēmām reorganizēt šos veikalus citiem zīmoliem," teica "Apranga" ģenerāldirektors Rimants Pervenecks.

Visi "Mexx" veikali Latvijā un Lietuvā tiks slēgti līdz septembrim, viņš piebilda.

""Mexx" sniegums Lietuvā un Latvijā vienmēr ir bijis izcils, un mēs sākām investēt paplašināšanā. Proti, mēs renovējām četrus no sešiem veikaliem. Tomēr gada beigās uzzinājām par viņu bankrotu," klāstīja Pervenecks.

Tiesa Amsterdamā 2014.gada nogalē sāka bankrota procedūru pret "Mexx Holding Netherlands", "Mexx Europe Holding" un "Mexx Europe Holding International". Janvārī "Mexx" tīklu pārņēma Turcijas modes preču mazumtirgotājs "Eroglu".

"Apranga" ir divi "Mexx" veikali Latvijā un četri Lietuvā. To apgrozījums veidoja apmēram 2% no grupas kopējiem pārdošanas ieņēmumiem.

Trijās Baltijas valstīs pašlaik darbojas 166 "Apranga" veikali. Grupas lielākais īpašnieks ir Lietuvas koncerna "MG Baltic" investīciju kompānija "MG Baltic Investment". "Apranga" akcijas kotē Viļņas biržās galvenajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!