Foto: LETA

Metālapstrādes uzņēmums AS "KVV Liepājas metalurgs" pirmdien samaksājis AS "Latvenergo" 80 000 eiro maksājumu un patlaban tas turpina darbu, jo elektrība nav atslēgta, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Latvenergo" esot nācis pretī grūtībās nonākušajam uzņēmumam, un ir noformēts maksājumu grafiks, kas paredz, ka "KVV Liepājas metalurgs" līdz 3.jūlijam ik dienu jāsamaksā 80 000 eiro, sacīja ministre.

AS "Latvenergo" pagājušajā nedēļā brīdināja AS "KVV Liepājas metalurgs" par elektroenerģijas piegāžu pārtraukšanu, ja līdz 15.jūnijam netiks samaksāts par uzņēmumam nosūtītajiem rēķiniem.

"KVV Liepājas metalurgs" kavē maksājumus AS "Latvenergo" un AS "Latvijas Gāze". Uzņēmumi kavēto maksājumu apmēru neatklāja.

Iepriekš "KVV Liepājas metalurga" pārstāvji stāstīja, ka velmētavas darbība ar šī brīža jaudām spēj finansiāli nosegt uzņēmuma izmaksas. 9.jūnijā par gāzi tika veikts pārskaitījums 250 000 eiro apjomā. Nākamais maksājums 240 000 eiro apmērā ir jāveic līdz 19.jūnijam. Savukārt "Latvenergo" ir veikts maksājums par 163 000 eiro, līdz 12.jūnijam tiks veikta vēl tādas pašas summas apmaksa, bet patlaban lūgts pa daļām apmaksāt 580 000 eiro līdz mēneša beigām.

"KVV Liepājas metalurgs" spiesta sašaurināt ražošanu tēraudkausēšanas cehā, jo produkcijas pašizmaksa nenodrošina konkurētspēju ar līdzīgu metalurģijas uzņēmumu produkciju gan citās valstīs Eiropas Savienībā, gan citos pasaules reģionos.

Maija sākumā "Liepājas metalurgā" strādāja aptuveni 960 darbinieki, taču mēneša beigās uzņēmuma vadība paziņoja, ka pēc ražošanas sašaurināšanas rūpnīcā darbu turpinās vien nepilni 300 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!