Foto: Publicitātes attēli
Latvijā vidējā piena iepirkuma cena šogad maijā salīdzinājumā ar aprīli ir samazinājusies par 1,48%, savukārt gada laikā tā ir samazinājusies par 29,5%, liecina Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) provizoriskie dati.

Savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks sacīja, ka maijā vidējā piena iepirkuma cena bija 224 eiro par tonnu, kas ir mazāk nekā iepriekšējā mēnesī, bet svārstības ir praktiski nejūtamas.

Šolks pieļāva, ka jūnijā piena iepirkuma cena varētu samazināties vēl vairāk, taču ne būtiski. Savukārt to, vai cenas varētu paaugstināties jūlijā, ir grūti prognozēt. "Tas ir atkarīgs no pasaules tirgus situācijas. Ja nekas nemainās, nav nekāda pamata par to runāt, tāpēc ka piena pilnīgi visur paliek tikai vairāk, jūlijā tā vidēji dienā būs vairāk nekā jūnijā un augustā vēl vairāk. Tā kā es pašlaik neredzu fonu, ka piena iepirkuma cenas varētu paaugstināties," sacīja LPCS vadītājs.

Šā gada aprīlī vidējā piena iepirkuma cena bija 227,37 eiro par tonnu. Savukārt 2014.gada maijā vidējā piena iepirkuma cena bija 317,6 eiro par tonnu.

LPCS apvieno 13 piena pārstrādes uzņēmumus un piecus sadarbības partnerus, kas kopā realizē aptuveni 80% no Latvijā pārstrādātā piena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!