Foto: stock.xchng

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa pasludinājusi taksometru kompānijas "Baltijas Taksometrs" (iepriekš "Baltic Taxi") maksātnespējas procesu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Ar maksātnespējas pieteikumu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā jūnija sākumā vērsās kompānija "Finanšu restrukturizācijas risinājumi".

Kreditoru pieteikšanās termiņš noteikts viens mēnesis.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 20.maijā izbeidza "Baltijas Taksometra" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu, kas bija ierosināta šogad 18.februārī. Kompānijas toreizējā komunikācijas konsultante Ligita Brodiņa iepriekš norādīja, ka uzņēmums lūdzis ierosināt TAP, lai stiprinātu spēju pildīt uzņemtās saistības īslaicīgu finansiālu sarežģījumu dēļ.

Tāpat ziņots, ka "Baltijas Taksometram" ar kompāniju "Environment Solutions" ir noslēgts zīmola nomas un izmantošanas līgums, lai bez izmaiņām turpinātu nodrošināt taksometru pasažieru pārvadājumu pakalpojumus ar "Baltic Taxi" zīmolu arī turpmāk.

"Baltijas Taksometrs" dibināts 2003.gadā. Kompānija veic pasažieru pārvadājumus ar taksometriem Rīgā, Liepājā un Jūrmalā, kā arī Mārupes novada teritorijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 522,2 tūkstoši eiro. Tas pieder uzņēmumiem "Liepājas autobusu parks" (68,12%), "JS Advisory" (29,15%), "Baltijas Aviācijas sistēmas" (1,91%) un Jānim Naglim (0,82%), liecina informācija datubāzē "Lursoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!