Foto: LETA

Latvijā lielākais olu un to produktu ražotājs "Balticovo" pagājušajā gadā strādāja ar 42,798 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,9 reizes un bija 2,151 miljons eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gadā salīdzinājumā ar gadu iepriekš "Balticovo" olu vidējā realizācijas cena 1000 olām samazinājās par 1,82 eiro un bija 66,66 eiro par tūkstoti olu. "Balticovo" pērn saražoja kopumā 570 miljonus olu, kas ir par 28 miljoniem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka pērn "Balticovo" nodeva ekspluatācijā novietni olu ražošanai ar 0,5 miljoniem putnu turēšanas vietu, kā arī pērn turpinājās olu pulvera ceha rekonstrukcija un sākta putnu mēslu krātuves un sadedzināšanas krāsns būvniecība.

Jau ziņots, ka 2013.gadā "Balticovo" strādāja ar 39,764 miljonu eiro apgrozījumu un 750,9 tūkstošu eiro pelņu.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju, bet pārējās akcijas pieder vairākām privātpersonām. "Balticovo" olu un olu produktu eksports veido līdz 70% no kompānijā saražoto olu un olu produktu apmēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!