Foto: LETA
Elektrovilcienu iekārtu ražotājs "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" atbalsta programmas "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" ietvaros pabeigusi 1,4 miljonu eiro vērtu projektu, teikts kompānijas sniegtajā informācijai biržai "Nasdaq Riga".

Projektā "Jaunu elektromašīnbūves produktu ieviešana ražošanā" kopējais veiktais investīciju apjoms ir 1 441 652 eiro, no kuriem apstiprinātais Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums ir 413 591 eiro.

Uzņēmumā skaidroja, ka investīciju projekta īstenošanas rezultātā ir nodrošināta uzņēmuma esošās darbības modernizācija un paplašināšana, kas ietver jaunu produktu ražošanu

"Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" 2015. gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 6,594 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu, kas ir 2,8 reizes mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn, savukārt koncerna peļņa saruka vairākkārt un bija 12,3 tūkstoši eiro.

Koncerna pamatdarbība ir elektrisko mašīnu un aparātu ražošana. "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākie īpašnieki ir kompānijas "Padmore systems corp", "Lacrier select Inc." un "Mals Company Ltd".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!