Foto: morgueFile

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir parakstīju līgumu ar uzņēmumu "Velve" par studentu viesnīcas būvniecību Dārza ielā, informēja augstskolā.

Jaunā ēka plānota kā studentu "campuss" ar trīs virszemes stāviem un pazemes stāvu. Jaunbūvē iecerēti 135 dienesta viesnīcas numuriņi, no kuriem divi būs piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Teritorijā un ēkas pazemes stāvā atradīsies autostāvvieta automašīnām, ka arī speciāla novietne velosipēdiem.

"Velve" veiks ēkas Dārza ielā 5 būvprojekta izstrādi, būvdarbus, autoruzraudzību un garantijas nodrošināšanu par kopējo summu 4 548 074,60 eiro, neskaitot PVN.

Darbus plānots pabeigt līdz 2017.gada 18.augustam, ieskaitot būves nodošanu ekspluatācijā. Jaunās ēkas izveide tiek segta no RSU pašu nopelnītajiem līdzekļiem.

"Campusa" celtniecības iecere balstīta nepietiekamajā dienesta vietu skaitā vietējiem un ārvalstu studentiem, kas RSU pieaug ar katru gadu. Tāpat jaunā ēka veidos vienotu studentu pilsētiņu RSU centrālās ēkas Dzirciema ielā 16 teritorijā.

RSU šogad atzīmē 65.dibināšanas gadadienu un 25 gadus ārvalstu studentu uzņemšanai. RSU deviņās fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 16 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. RSU šobrīd mācās 7120 studenti, tajā skaitā 1525 pastāvīgi ārvalstu studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!