Foto: LETA

Iespējamās investīcijas nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic" vienīgais mērķis ir peļņa, intervijā aģentūrai LETA sacīja valdības akceptētais investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess. Tāpēc, lai nodrošinātu mērķa izpildi, viena no viņa prasībām ir "airBaltic" padomes locekļa amats.

"Tā kā sarunās ar Satiksmes ministriju tika apspriests un panākta vienošanās, ka viens no investīciju ieguldīšanas nosacījumiem ir "airBaltic" padomes locekļa amats, neredzu iemeslus, kādos apstākļos man varētu to atteikt," skaidro investors.

"Amata iegūšana būtu tikai dabīga, jo, kad investējat lielu summu kompānijā, jūs vēlaties kontrolēt to, kā šo naudu kompānija izlieto," norāda Montags-Girmess. Padomes struktūra esot tāda, ka tā veicot daudz kontrolējošu funkciju, tai skaitā pārvaldes funkcijas. "Investors ir ieinteresēts realizēt šādu kontroli, jo viņa mērķis ir kompānijas peļņa," skaidro investors. Lai to nodrošinātu, būtiska esot pārvalde, kā arī mērķu un uzdevumu izpilde.

Uz jautājumu, vai peļņa ir vienīgais ieguldījuma "airBaltic" mērķis, investors atbild apstiprinoši, gan norādot, ka cerēto peļņas procentu neatklās.

"Protams, mēs esam izanalizējuši peļņas iespējas. Esam apmierināti ar perspektīvu. Taču konkrēti cipari ir konfidenciāla informācija," uzsver Montāgs-Girmess.

Kā ziņots, Ministru kabinets 3.novembrī pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro.

Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu. Aizdevums "airBaltic" 80 miljonu eiro apmērā neradīs negatīvu ietekmi uz budžetu iepriekš apliecināja Finanšu ministrijai (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis. Valsts aizdevuma izsniegšanai "airBaltic" tiks izmantoti Valsts kasē pieejamie resursi, kuru nodrošināšanai veikti aizņēmumi finanšu tirgos. FM uzsvēra, ka šis izsniedzamais aizdevums valsts parādu nepalielinās.

Valdības koalīcijā patlaban nav atbalsta 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanai "airBaltic".

Nākamnedēļ valdība plāno pieņemt gala lēmumu "airBaltic" jautājumā un līdz tam laikam līgums ar investoru netiks slēgts, šodien pēc “Vienotības” frakcijas sēdes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!