Foto: DELFI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi Gatim Štākam izteikt kokapstrādes uzņēmuma AS "Talsu mežrūpniecība" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā noteikta 1,4 eiro, informē FKTK.

Štāks ieguvis 87,54% no "Talsu mežrūpniecības" kopējā balsstiesīgo akciju kopskaita, tāpēc viņam saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu ir pienākums izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Akciju atpirkšanas piedāvājumu "Talsu mežrūpniecības" akcionāri varēs pieņemt 30 kalendāro dienu laikā no dienas, kad Štāks būs publicējis oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"Talsu mežrūpniecība" pagājušajā gadā strādāja ar 2,5 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 32% palielinājums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rādītāju - 1,88 miljoniem eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa palielinājusies četras reizes - no 32 518 eiro 2013.gadā līdz 151 848 eiro pērn.

Veiksmīgie finanšu rādītāji skaidroti ar izdevīgiem darījumiem Anglijā, kur pērn pircēju pasūtījums palielinājies par 47,2%, salīdzinot ar 2013.gadu.

"Talsu mežrūpniecības" akcijas tiek tirgotas Baltijas Otrajā sarakstā.

Vienas akcijas maksimālā cena šogad biržā bija 1,5 eiro, bet minimālā - 0,48 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!