Ja 2014. gadā zemesgrāmatās bija reģistrēti vismaz 27 nekustamā īpašuma darījumi, neskaitot darījumus ar dzīvokļiem, Jūrmalā, kuros darījuma summa bija miljons eiro vai vairāk, tad pērn tādu bijis vairs tikai 10, piektdien raksta "Dienas Bizness".

Lielākais darījums pērn kūrortpilsētā bijis savulaik "Delfīns un partneri" piederošā īpašuma Rembates ielā 4 pārdošana par 8,88 miljoniem eiro. To no uzņēmējai Larisai Sviridovai piederošā uzņēmuma kreditora "Reverta", formāli noslēdzot pirkuma līgumu, pārņēmis "Revertas" meitasuzņēmums SIA "NIF Projekts 10".

Laikraksts skaidro, ka jaunā īpašnieka noformēšana notikusi divos darījumos, lai apietu pašvaldības pirmpirkuma tiesības.

Par 6,6 miljoniem eiro īpašumu Kauguru ielā 3 pārdevis "Swedbankai" piederošais par neveiksmīgiem kredītiem atņemto īpašumu apsaimniekotājs "Ektornet Real Estate Latvia". Šī teritorija savulaik pārdota pat par 22 miljoniem latu (31,3 miljoniem eiro). Kompleksā ietilpst 8,56 hektāri zemes ar dienesta viesnīcu, sakņu glabātava, administratīvā ēka, viesnīca, garāža, katlu māja, caurlaides ēka, kantoris, ūdenssūknētavas ēka un vēl vienas ēkas pamati. Z

1999. gadā SIA "Vaivari" privatizēja zemesgabalu, bet vēlāk arī iegādājās ēkas no Jūrmalas domes. 22 miljonu latu līgums tika slēgts nekustamo īpašumu buma pilnziedā 2007. gadā ar SIA "Vaivari R.E.", kas to ieguva ar visiem iepriekš ņemtajiem kredītiem, tai skaitā toreiz vēl "Hansabankas" izsniegtu aizdevumu astoņu miljonu latu (11,38 miljoni eiro) apmērā. Jaunais īpašnieks ir SIA "CCDU Jurmala", kas pieder Kiprā reģistrētai ārzonas kompānijai, kuras valdes loceklis ir Krievijas iedzīvotājs Sergejs Koņajevs.

Savukārt Vitautam Teličenam un Aldonai Šlukai piederošā SIA "Ruvite" pērn martā divos darījumos par

3,63 miljoniem eiro nopirkusi 1883 kvadrātmetrus zemes ar atpūtas iestādi Edinburgas prospektā 101. To ar krietnu peļņu pārdeva SIA "Savel", kas 2014. gadā īpašumu nopirka, oficiāli samaksājot 225 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!