Foto: LETA
Ekspremjera Andra Šķēles attīstītais kvartāls "Centrus" ir atklājis labiekārtotu gājēju promenādi - tikai kājāmgājējiem paredzētu ielu, kas savieno Dzirnavu un Blaumaņa ielu, informēja projekta attīstītāju pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Kā sola attīstītāji, drīz promenādē ritēšot sava īpašā iekškvartāla dzīve ar iepirkšanās iespējām promenādes malās. Promenādes segumu veido marmora flīzes un stādījumi, un diennakts tumšajā laikā tā ir apgaismota.

Vītola-Barānova uzsver, ka "Centrus" ir Rīgas centra kvartāls, kas tiek pakāpeniski apbūvēts, veidojot arhitektoniski vienotu un Rīgas centram atbilstošu vidi. Tas ir kvartāls starp Dzirnavu, Tērbatas, Blaumaņa un Krišjāņa Barona ielu, kurā patlaban ir divas dzīvojamās ēkas ar komercplatībām pirmajos stāvos. Kvartālā pazemes platības nodrošina īstermiņa un ilgtermiņa autostāvvietas iespējas ēku iemītniekiem, kā arī citiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem.

Kvartāla "Centrus" otrās kārtas būvniecības darbi tika sākti 2014.gada vasarā. Abu ēku būvdarbi un iekārtošanas darbi noslēdzās 2015.gada nogalē. Projekta pasūtītājs ir SIA "Centrus Real One", ģenerāluzņēmēja funkcijas nodrošināja uzņēmums "Skonto būve". Kopējie ieguldījumi visās projekta attīstības kārtās tiek lēsti ap 40 miljoniem eiro, kas tiek nodrošināti, piesaistot privātus līdzekļus un "Nordea" bankas finansējumu.

Jau ziņots, ka 2013.gada 9.janvārī Rīgas centrā, kvartālā starp Dzirnavu, Blaumaņa un Tērbatas ielu, darbu sāka jauna divu līmeņu plaši pieejama autostāvvieta "T. Parking", kuras viens līmenis izvietots pazemē, bet otrs - nedaudz zem ielas līmeņa. Pirms pusotra gada tika norādīts, ka kopumā projekta īstenošanai nepieciešami vēl vismaz 42,7 miljoni eiro.

Kvartāls "Centrus" iepriekš bija zināms kā "Tango projekts", kuru īstenoja uzņēmums ''TA projekts". "TA projekts" pilnībā pieder firmai "TA sabiedrība", kuras vienīgais īpašnieks ir ekspremjers Andris Šķēle.

Līdz 2014.gada 10.februārim projekta attīstītāju nosaukums bija "Tango Real One", pēc tam - "Centrus Real One", kura 100% īpašnieks ir "TA sabiedrība", liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!