Foto: Publicitātes foto
"Krievijas dzelzceļa" (RŽD) jaunais prezidents Oļegs Belozerovs izrādījis ieinteresētību "ekonomiski pamatotas sadarbības" veidošanā ar Latvijas partneriem, taču uzsvēris, ka biznesa sadarbībai svarīgas ir arī valsts garantijas, lai investīcijas spētu sevi atpelnīt, skaidro "Latvijas Dzelzceļa" vadītājs Edvīns Bērziņš pēc tikšanās ar Krievijas kolēģi Maskavā.

Kā informēja uzņēmumā "Latvijas Dzelzceļš", lai gan dzelzceļa uzņēmumu starpā pastāvot laba ikdienas sadarbība, abu kompāniju prezidenti pārrunājuši arī iespēju atjaunot Krievijas un Latvijas dzelzceļu uzņēmumu darba grupu, lai sadarbības jautājumus varētu risināt vēl operatīvāk.

"Šī bija pirmā oficiālā iepazīšanās vizīte, kas bija ļoti konstruktīva un uz biznesa sadarbību vērsta. Izrunājām un iezīmējām tos jautājumus, ar kuriem nepieciešams kopā strādāt gan saistībā ar kravu, gan pasažieru pārvadājumiem. Tālākais jau ir darbs ekspertu līmenī, lai virzītu uz priekšu tos sadarbības jautājumus, ko pārrunājām. Būtiski, ka RŽD prezidents izrādīja ieinteresētību ekonomiski pamatotas sadarbības veidošanā. Esmu pārliecināts, ka "Latvijas Dzelzceļš" var piedāvāt risinājumus un izdevīgus nosacījumus sadarbībai," norāda LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

Tikšanās laikā tika pārrunāta tirgus situācija reģionā, abu dzelzceļa kompāniju sadarbība kravu un pasažieru pārvadājumu jomā un Austrumu-Rietumu dzelzceļa koridora caurlaides spējas palielināšana.

Sarunas laikā vadītāji vienojās tikties maija vidū plānotajā Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transporta padomes sēdē Tbilisi, kā arī jūnijā starptautiskajā dzelzceļa forumā "Stratēģiskā partnerība 1520" Sočos, kurās pārrunātu konkrētu jautājumu progresu un diskutētu par nākamajiem sadarbības uzdevumiem.

Kā ziņots, Belozerovs par jauno "Krievijas dzelzceļa" vadītāju kļuva pērn augustā, nomainot ilggadējo uzņēmuma vadītāju Vladimiru Jakuņinu, kurš iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!