Foto: F64

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot ārpuskārtas pārbaudi pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" teritorijā, ir izņēmis vairāk nekā trīs tonnas nezināmas izcelsmes augļu, ogu un dārzeņu, aģentūru BNS informēja PVD Sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

Viņa pastāstīja, ka PVD pirmdien, 18. jūlijā, veica ārpuskārtas pārbaudi "Rīgas centrāltirgus" slēgtajā teritorijā un no tirdzniecības izņēma vairāk nekā 3,2 tūkstošus kilogramu augļu, ogu un dārzeņu bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, kuri tika nogādāti Rīgas Zooloģiskajam dārzam.

"Pārbaudēs konstatēts, ka uzņēmēji, kuri realizē nezināmas izcelsmes augļus un ogas nespēj identificēt personas, kuras tām piegādājušas vai no kurām iegādāti augļi un ogas, kā arī tirdzniecības vietās nebija izcelsmi apliecinoši dokumenti, kā arī, sākoties pārbaudei, tirgotāji masveidā pameta savas tirdzniecības vietas," skaidroja Joffe.

Viņa piebilda, lai izņemtu no tirdzniecības minētos produktus, PVD pieaicināja Rīgas pilsētas pašvaldības policiju, lai nodrošinātu kārtību.

PVD arī šogad 14. jūlijā sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem veica ārpuskārtas pārbaudi "Rīgas Centrāltirgus" piederošajā nakts tirgū un no tirdzniecības izņēma vairāk nekā 200 kilogramu augļu, ogu un dārzeņu bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem.

Savukārt šā gada 6. jūlijā PVD pārbaudes ietvaros nakts tirgū izņēma vairāk nekā pustonnu nezināmas izcelsmes augļu, ogu un dārzeņu, bet 21. jūnijā sadarbībā ar Valsts policiju veica līdzīgu ārpuskārtas pārbaudi nakts tirgū, izņemot vairāk nekā tonnu augļu, ogu un dārzeņu.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!