Foto: PantherMedia/Scanpix
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidkurzemes pārvaldes pārtikas inspektori, pārbaudot kāda uzņēmuma noliktavu Liepājā, no tirdzniecības izņēmuši preces, kurām bija beidzies derīguma termiņš, kā arī preces ar pārmarķētiem realizācijas termiņiem un preces bez izcelsmes dokumentiem, portālu "Delfi" informēja PVD pārstāve Anna Joffe.

Pārbaudes laikā konstatēts, ka uzņēmums, kura nosaukums netiek atklāts, nenodrošina pārtikas izsekojamību un noliktavā atrodas preces ar beigušos derīguma termiņu, kas nebija atsevišķi nodalītas no derīgajiem pārtikas produktiem un dzērieniem.

No apgrozības tika izņemti 73,6 kilogrami dažādu graudaugu produktu izstrādājumu, 583 litri dzēriena, tostarp 387 litri gāzētā minerālūdens "Tiche" un 180 litri "Tymbark" sulas dažādos iepakojumos. Tāpat izņemti "Estrella" kartupeļu čipsi ar pikanto tomātu garšu, sāļie krekeri "Tuc", kakao "Aroma" un "Holenderskie". Minētajiem produktiem bija beidzies ražotāja noteiktais realizācijas termiņš.

Tāpat, kā skaidro PVD, daļai pārtikas produktu, kā, piemēram, šokolādēm, dzērieniem, nebija norāde par derīguma termiņu vai arī derīguma termiņam paredzētā vieta bija tukša, neaizpildīta.

Kakao "Aroma bona" oriģinālais derīguma termiņš 31.12.2015. bija aizkrāsots ar korektoru un uzspiests jaunais termiņš 28.11.2016. Derīguma termiņi bija pārmarķēti "Herkuless" graudaugu produkcijai, sāļajiem krekeriem "Tuc".

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!