Latvijas audio tehnoloģiju startaps "Sonarworks" trešajā investīciju kārtā piesaistījis 700 000 eiro, tādējādi kopējam investoru finansējumam sasniedzot 1,5 miljonus eiro, portālu "Delfi" informē uzņēmums.

Šīs investīciju kārtas investori ir fonds "FlyCap Investment Fund I AIF", privātais investors Vilis Vītols un fonds "AIF Imprimatur Capital Technology Venture Fund".

"Kopš ieiešanas profesionālā audio tirgū 2015. gada sākumā "Sonarworks" ir kļuvis par pasaules līderi digitālās skanējuma korekcijas jomā. Nu jau vairāk nekā 5000 studiju visā pasaulē lieto "Reference 3" kalibrācijas programmatūru - sākot ar entuziastiem mājas, studijās līdz pat studijām, kas ieraksta tādas slavenības kā Teilore Svifta, Bejonse, Lēdija Gaga un citi," paziņojumā skaidro kompānijas vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms.

Fonda "FlyCap Investment Fund I AIF" partneris Jānis Liepiņš investīcijas startapā pamato ar jaunā uzņēmuma straujo izaugsmi – jau šī gada sākumā ienākumi pārsnieguši izmaksas. Viņš prognozē, ka "Sonarworks" apgrozījums piecu gadu laikā pārsniegs 100 miljonus eiro.

"Sonarworks" ir izstrādājis unikālu tehnoloģiju, kas ļauj ar programmatūras palīdzību izlabot nepilnības skandās un austiņās. Investīciju piesaistē iegūtos līdzekļus ir paredzēts ieguldīt jaunā produktā plašākam tirgum. Tas ļaus ikkatram mūzikas klausītājam dzirdēt mūzikas skanējumu tieši tādā kvalitātē kā to mūziķis radīja ierakstu studijā, neatkarīgi no tā kādu ierīci klausītājs lietos, atklāj "Sonarworks" līdzdibinātājs un produktu vadītājs Mārtiņš Popelis.

Ideja par "Sonarworks" radās 2012. gadā un uzņēmums oficiāli tika reģistrēts gadu vēlāk. Pēc investīciju piesaistes 600 000 eiro apmērā no "Imprimatur Capital" 2013. gadā kompānija fokusējās uz komandas izveidi un idejas pārvēršanu konkurētspējīgā produktā. 2016. gadā "Sonarworks" programmatūra ieguva prestižā britu audio žurnāla "Sound On Sound" gada produkta godalgu, kā arī populārais profesionālā audio žurnāls "Musictech" "Sonarworks" austiņu kalibrācijai ir piešķīris inovāciju balvu.

Līdz šim uzņēmumā jau investējis fonds "Imprimatur Capital Seed Fund", SIA "Proks Capital" un dibinātāji Helmuts Bēms un Mārtiņš Popelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!