Foto: Shutterstock
Zivju pārstrādes uzņēmums "Līcis-93" šogad sāks eksportu uz Serbiju, Melnkalni un Dienvidkoreju, sacīja uzņēmuma valdes loceklis Igors Kušnerčuks.

Viņš pastāstīja, ka uzņēmuma galvenie realizācijas tirgi ir Kazahstāna un Baltkrievija. Šogad sākts eksports uz Ēģipti un tuvākajā laikā iecerēts sākt realizēt produkciju arī Dienvidkorejā, Serbijā un Melnkalnē.

Pēc viņa teiktā, ja Latvijas zivrūpniekiem atkal atvērtos Krievijas tirgus, "Līcis-93" būtu gatavs tur atsākt realizēt produkciju. "Ja šogad parādīsies kāda iespēja [atsākt eksportu uz Krieviju], es būšu priecīgs, ticu, ka tas ir iespējams, un uz to ceru, tomēr augusta laikā tas nenotiks," teica Kusnerčuks, piebilstot, ka arī tirdzniecības tīkli Krievijā atceras uzņēmuma ražoto produkciju un labprāt to pieņemtu atpakaļ.

Kompānijas valdes loceklis pastāstīja, ka uzņēmums šogad turpina eksportēt produkciju uz Ukrainu, taču ekonomisko grūtību dēļ iedzīvotājiem šajā valstī ir maz naudas. Tāpat Ukraina politisku iemeslu dēļ ir zaudējusi daļu teritorijas. "Līcis-93" ir zaudējis 30% Ukrainas tirgus.

2015. gadā "Līcis-93" strādāja ar 6,188 miljonu eiro apgrozījumu un 152,3 tūkstošu eiro peļņu.

"Līcis-93" ir dibināts 1993. gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,146 miljoni eiro. "Līcis-93" pieder uzņēmumam "Gamma Holdings A.O.I." (87,63%) un vairākām privātpersonām. Uzņēmums galvenokārt ražo zivju konservus - šprotes eļļā. Uzņēmumam ir divi zivju pārstrādes cehi Kolkas un Ģipkas ciemā, kas atrodas Baltijas jūras Rīgas jūras līča piekrastē. "Līcim-93" pieder arī zvejas flote.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!