Foto: Latvijas autoceļu uzturētājs
VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) šogad vairākos Latvijas reģionos veic pieturvietu remontu un līdz oktobrim pabeigti aptuveni 80 % darbu, proti, saremontēti 74 paviljoni, informēja LAU.

Kopumā plānots atjaunot aptuveni 100 pieturvietu.

Saskaņā ar LAU sniegto informāciju daļa autobusu pieturvietu, kas bija morāli un fiziski novecojušas un neatbilda arhitektūras prasībām apdzīvotās vietās, bija jānojauc. To vietā ir uzbūvētas vai tuvākajā laikā tiks uzceltas jaunas pieturvietas. Savukārt citās pieturās tiek veikti renovēšanas darbi.

Piemēram, LAU Talsu nodaļai 2016. gadā par autoceļu ikdienas uzturēšanas līdzekļiem paredzēts veikt sešu autobusu pieturvietu remontu, uz uzbūvēt četrus jaunus paviljonus, nojaucot vecās pieturvietas Zvirgzdos, Ārlavā, Lubezeres pagriezienā un Anužos.

Savukārt Alūksnes nodaļā saremontētas piecas autobusu pieturvietas, bet viens paviljons izbūvēts no jauna, informē LAU. Piemēram, Liepnā ir uzbūvēts tipveida vieglmetāla autobusu pieturvietas paviljons. Gan jaunajā autobusu pieturvietā, gan renovētajos paviljonos ir soliņi un betona atkritumu urnas.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometru, no tiem vairāk nekā 8 000 kilometru autoceļu ir ar melno segumu un gandrīz 12 000 kilometru ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!