Foto: F64
Ziemas sezonā valsts autoceļu uzturēšanā izlietoti 20 miljoni eiro, kas ir par 15% mazāk nekā pērnā gada ziemas sezonā, informēja "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU).

Pērn ziemas uzturēšanas darbu izmaksas sasniedza 23 miljonus eiro. Ik gadu ziemas uzturēšanas darbi veido aptuveni trešo daļu no kopējā LAU budžeta.

Ziemas sezona valsts autoceļu uzturēšanā diennakts režīmā noslēdzas ceturtdien, 31. martā. Tas nozīmē, ka tiek pārtrauktas ceļu uzturētāju ziemas dežūras 24 stund režīmā, bet, ja iestāsies ziemai raksturīgie laika apstākļi, tad autoceļu uzturēšanas darbi – brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem, brauktuvju attīrīšana no sniega un citi arbi – tiks veikti pēc nepieciešamības.

Foto: Latvijas autoceļu uzturētājs

Lielāko daļu no ceļu uzturēšanas izmaksām ziemā veido: brauktuvju kaisīšana ar pretslīdes materiāliem (10 miljoni eiro), brauktuvju attīrīšana no sniega, vienlaicīgi kaisot ar pretslīdes materiāliem (6,3 miljoni eiro), brauktuvju attīrīšana no sniega (1,1 miljons eiro), rievu izveide (340 tūkstoši eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!