Starp četriem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata konkursa kandidātiem, kas izvirzīti uz pēdējo atlases kārtu, nav bijusī VID Finanšu policijas pārvaldes vadība, kas bija iekļuvusi otrajā kārtā, liecina LTV raidījuma "Panorāma" otrdien ziņotais.

Atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju, raidījums vēsta, ka trešajai kārtai konkursa komisija izvirzījusi Latvijas bankas pārstāvi Andri Ņikitinu, nodokļu plānošanas speciālistu Kasparu Rumbu, Kokrūpniecības federācijas izpilddirektoru Kristapu Klausu, kā arī apdrošināšanas jomas pārstāvi Ilzi Cīruli.

Saskaņā ar iepriekš TV3 raidījuma "Nekā personīga" pausto informāciju par otrajā kārtā iekļuvušajiem pretendentiem izriet, ka pēdējā kārtā "atkrituši" bijušais VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Jānis Kalugins un bijusī šīs pārvaldes direktora vietniece Ļubova Švecova. Tāpat izvirzīts nav apsardzes nozares pārstāvis Uģis Začs, kā arī Mārtiņš Liberts, par kura līdzšinējo darbību plašākas ziņas nav izskanējušas.

Trešajā kārtā personālvadības speciālisti vērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, pārmaiņu vadību, attiecību veidošanu un uzturēšanu, kā arī orientāciju uz rezultātu.

Kopumā konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu saņemti 19 pieteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!