Foto: LETA
Bioetanola, pārtikas spirta un alkoholisko dzērienu ražotājas SIA "Jaunpagasts plus" spirta rūpnīcai Iecavā otrajā izsolē ar lejupejošu soli izdevies atrast pircēju, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāvis ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesā Jānis Maršāns.

Viņš sacīja, ka "Jaunpagasts plus" spirta rūpnīcu bija pieteikušies iegādāties līdz 20 pretendentu, kas ir liels skaits, taču precīzu pretendentu skaitu viņš nevarēja nosaukt. Pēc Maršāna teiktā, izsolē uzvarēja un tiesības iegādāties "Jaunpagasts plus" spirta rūpnīcu ieguva pretendents, kurš solīja augstāko cenu.

"Jaunpagasts plus" pārstāvis ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesā sacīja, ka minētajam pretendentam mēneša laikā ir jāsamaksā solītā cena. "Pircējam ir dots mēnesis samaksāt. Ja mēneša laikā tiks samaksāts, darījums notiks," teica Maršāns, piebilstot, ka "Jaunpagasts plus" spirta rūpnīcas pircēju un darījuma summu būs iespējams atklāt, tiklīdz tas būs noslēdzies.

Jau ziņots, ka SIA "Jaunpagasts plus" spirta rūpnīcu Iecavā plānots atkārtoti izsolīt otrajā izsolē ar lejupejošu soli. Īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 1,231 miljons eiro. Ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā vērtība bija 834 000 eiro. Izsoles solis bija noteikts 12 310 eiro. Otrā izsole sākās 22. decembrī plkst.13, bet izsole noslēdzās pirmdien plkst.13.

Pirmajā izsolē, kurā tika piedāvāts iegādāties SIA "Jaunpagasts plus" spirta rūpnīcu Iecavā, nepieteicās neviens pretendents.

Tāpat ziņots, ka Talsu rajona tiesa 2016. gada 2. augustā apstiprināja uzņēmuma "Jaunpagasts plus" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir noteikts 24 mēneši.

"Jaunpagasts plus" reģistrēts 1997. gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 4,269 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Latvijas uzņēmums SIA "BioAkcept", kas pieder divām Latvijas kompānijām SIA "Metier compos direction" (51,02%) un SIA "Doncom" (48,98%). "Metier compos direction" pieder AS MCD, bet "Doncom" - Donātam Vaitaitim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!