Rīgas alus darītava "Vārpa" ceturtdien Rīgas apgabaltiesā ir iesniegusi pieteikumu par savas maksātnespējas atzīšanu, pastāstīja tiesā.
Pērnā gada sākumā "Vārpa" apturēja ražošanu, to skaidrojot ar nepieciešamību sakārtot ražošanas procesu, bet marta beigās kompānija atsāka darbu. Kompānija ražoja alu, tostarp tādas šķirnes kā "Senču" un "Rīgas alus", kā arī bezalkoholiskos dzērienus "Veselība" un "Zelteris".

Pērnā gada sākumā kompānijai mainījās īpašnieki un par vienu no lielajiem akcionāriem kļuva kompānijas "Simeks" prezidents un līdzīpašnieks Vladimirs Usjagins, kuram pieder arī daļas alusdarītavā "Alus Avots". "Vārpas" lielāko akcionāru vidū bija arī "BDO Invest Rīga" vadītājs Andris Deniņš, kurš ir arī "Vārpas" padomes loceklis, kā arī Atis Sausnītis un Viktors Gornaks. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir Druvis Skulte.

Pērn kompānija strādājusi ar 506,8 tūkstošu latu zaudējumiem, bet 2001.gadā kompānija strādāja ar 1368 latu peļņu. 2002.gadā krities arī apgrozījums - ja 2001.gadā apgrozījums bija 1,82 miljoni latu, tad 2002.gadā apgrozījums bija uz pusi mazāks - 0,92 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!