Foto: Publicitātes foto

Problemātisko aktīvu pārvaldītāja AS "Reverta" (agrāk "Parex banka") valstij jau atmaksājusi 52,7 miljonus eiro (36,9 miljoni latu), portālu "Delfi" informēja "Reverta" Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska.

2012. gada pirmajos sešos mēnešos veiksmīgas kredītu restrukturizācijas un atsevišķu prasījuma tiesību pārdošanas rezultātā ir atmaksājusi Finanšu ministrijai 36,6 miljonus eiro (25,6 miljonus latu) pirms Restrukturizācijas plānā paredzētā termiņa. No tā 12,5 miljonus eiro (8,75 miljoni latu) veido procentu maksājumi par valsts savulaik veikto ieguldījumu "Parex bankā", savukārt 24,1 miljons eiro (16,8 miljoni latu) novirzīti pamatsummas atmaksai.

Papildus tam, 2012.gada augustā "Reverta" ir atmaksājusi Finanšu ministrijai vēl 16,1 miljonu eiro (11,27 miljonu latu) pirms restrukturizācijas plānā paredzētā termiņa. Līdzīgi kā iepriekš 8,6 miljoni eiro (6,02 miljoni latu) ir novirzīti procentu maksājumiem, bet 7,5 miljoni eiro (5,25 miljoni latu) - valsts ieguldījuma atmaksai.

Pārskata periodu "Reverta" noslēdza ar plānotajiem 45,1 miljonu eiro (31,7 miljonu latu) zaudējumiem, kurus tradicionāli veido uzkrājumi nedrošajiem parādiem un procentu izdevumu pārsniegums pār procentu ieņēmumiem.

""Reverta" darbības rezultātus ietekmē vairāki būtiski faktori. Pirmkārt, tā ir mūsu profesionālā darbība un, otrkārt, ekonomiskie procesi pasaulē un Latvijā. Izvērtējot pirmo, es jūtos gandarīts un vēlos pateikties uzņēmuma darbiniekiem par paveikto. Savukārt, vērojot krīzi eiro zonā, nestabilo politekonomisko situāciju pasaulē un Latvijas ekonomikas lēno atgūšanos, kas likumsakarīgi atspoguļojas gan mūsu klientu biznesa projektu attīstībā, gan arī nekustamo īpašumu tirgū, prognozējam, ka uzņēmums arī turpmākajos gados strādās ar zaudējumiem," sacījis "Reverta" valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams.

Viņš arī atklāj, ka lai sasniegtu izvirzītos mērķus, ir uzsākta "Reverta" nekustamo īpašumu pārdošanas speciālistu komandas veidošana un šī lēmuma pareizību apliecinot pārdošanas tempu mēreni pozitīvā dinamika. 2012.gada 30.jūnijā "Reverta" grupas īpašumu portfelis sastāvēja no nedaudz vairāk kā 1000 vienībām, no tiem 900 īpašumi atradās "Reverta" un tās meitas uzņēmumu valdījumā, bet pārējie – reģistrācijas procesā.

Apmēram pusi no īpašumiem, rēķinot pēc to vērtības, veidoja dzīvokļi un privātmājas, 23% komercīpašumi, 4% attīstības projekti, bet atlikušo daļu - zemes gabali.

"Reverta" nekustamo īpašumu pārvaldīšanas stratēģija paredz visu nekustamo īpašumu pakāpenisku realizāciju, tādēļ vairums īpašumu nekavējoties pēc to iegādes un reģistrācijas, tiek izlikti pārdošanai "Reverta" mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!