Foto: Shutterstock
Valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība (NA) valsts budžeta ieņēmumu palielināšanas vārdā rosina no nākamā gada ieviest 500 latus lielu licences maksu, ko katru gadu būtu jāmaksā ikvienai mazumtirdzniecības vietai, kur tiek tirgots alkohols vai tabakas izstrādājumi.

NA valdes loceklis Imants Parādnieks pēc pirmdien notikušās koalīcijas padomes sēdes pavēstīja, ka šādi jau 2014. gadā valsts budžetā būtu iespējams iekasēt kādus 4,7 miljonus latu.

2014. gada valsts budžeta apspriešanas procesā ministrijas un valdību veidojošie politiskie spēki nākuši klajā ar dažādām idejām par jauniem nodokļiem.

"Delfi" jau ziņoja, ka Veselības ministrija rosināja 33,7 miljonus latu lielus papildu ieņēmumus gūt no akcīzes nodokļa ieviešanas čipsiem, speķim, sāļām desām un citiem neveselīgiem produktiem, kā arī alkoholam, tabakas izstrādājumiem un limonādēm piemērotā akcīzes nodokļa palielināšanas.

Vadība jau atbalstījusi Satiksmes ministrijas priekšlikumu no nākamā gada ieviest autoceļu lietošanas nodevu, ko būtu jāmaksā kravas automašīnām, kuru masa pārsniedz 3500 kilogramus un Ekonomikas ministrijas ierosinājumu palielināt akcīzes nodokli, ar ko tiek aplikta tā dēvētā autogāze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!