Foto: Shutterstock

Salīdzinājumā ar šā gada pirmo mēnesi, kad nerezidentu noguldījumu apmērs strauji pieauga, šā gada februārī tas samazinājies par 127,2 miljoniem eiro, tas ir, 1,3%, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas operatīvā informācija par banku darbības rezultātiem.

Rezidentu noguldījumi, savukārt, pieauguši par 1,2% jeb 119,7 miljoniem eiro, taču galvenokārt tas noticis, pateicoties valdības noguldījumu pieaugumam.

Latvijā strādājošās bankas 2014. gada pirmajos divos mēnešos kopumā nopelnījušas 69,1 miljonu eiro, kas ir par 24% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, kad banku peļņa sasniedza 55,7 miljonus eiro. Februārī ar peļņu strādājušas 14 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles.

Šā gada februārī banku sektora kopējais aktīvu apmērs, salīdzinājumā ar janvāri, palielinājies par 0,4%, jeb par 121 miljonu eiro. Februāra banku aktīvu kopapmērs sasniedza 28,9 mljardus eiro.

Banku sektora kopējais kredītportfelis mēneša laikā samazinājies par 0,5%, tostarp rezidentu nefinanšu uzņēmumu kredītportfelis sarucis par 0,3%, rezidentu mājsaimniecību - par 0,5%, bet nerezidentu - par 0,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!