Foto: Saeimas administrācija

Ekonomikas ministres amatam virzītā Dana Reizniece-Ozola (ZZS) LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pauda neizpratni par pašreizējās valdības locekļu distancēšanos no "Citadeles" pārdošanas darījuma.

Ja iesaistītie politiķi ir pārliecināti, ka izvēlētais pircējs ir labākais iespējamais variants, tad viņiem tā arī būtu jāsaka.

Tā vietā gan ekonomikas ministrs, gan premjerministre no šī darījuma distancējas un atkāpjas Privatizācijas aģentūras valde.
Reizniece-Ozola gan norādīja, ka pašreiz vērojamā steiga ir visai loģiska, jo, ja "Citadeles" pārdošana nonāks nākamās valdības kompetencē, ko, iespējams, jaunā Saeima apstiprinās šonedēļ, tad būs nepieciešams laiks, kamēr jaunais ekonomikas ministrs iepazīsies ar darījuma detaļām.

Topošā ministre gan norādīja, ka līdz gada beigām vēl ir laiks, tādēļ "Citadeles" investoriem būtu jāizturas ar sapratni.

Jau vēstīts, ka trešdien atlūgumu iesniedzis Privatizācijas aģentūras vadītājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lauskis.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atklāja, ka jaunu, rīcībspējīgu valdi nav izdevies atrast, tāpēc līgumu par valstij piederošo bankas "Citadele" akciju pārdošanu piektdien, 31.oktobrī, parakstīt nevarēs.

Savukārt potenciālie bankas "Citadele" valstij piederošo akciju pircēji "Ripplewood Advisors" ir apstiprinājuši, ka izprot - līguma parakstīšanas atlikšana ir tikai tehniskas dabas jautājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!