Bankas "Citadele" īpašnieki grasās veikt kredītiestādes akciju sākotnējo publisko piedāvājumu fondu biržā "Nasdaq Riga" un Londonas fondu biržā, informē bankas pārstāve Ligita Brodiņa.

Plašāku informāciju par piedāvājuma procesu bankas vadība sola sniegt īpaši sasauktā preses konferencē ceturtdien, 15. oktobrī.

"Pēdējo piecu gadu laikā banka "Citadele" ir kļuvusi par vienu no atpazīstamākajiem banku zīmoliem Latvijā. Kopš izveidošanas 2010. gadā esam panākuši ievērojamu finansiālās darbības uzlabojumu. Ar mūsu pašreizējo akcionāru atbalstu šodien sākas jauns un aizraujošs posms ne tikai bankas "Citadele", bet arī Baltijas kapitāla tirgu attīstībā," norāda bankas valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Piedāvājuma ietvaros tiks izlaistas jaunas bankas akcijas ar mērķi piesaistīt jaunu kapitālu līdz pat 115 miljoniem eiro apmērā.

Piedāvājuma rezultātā iegūtie līdzekļi ļaus bankai turpināt izaugsmi Latvijā un pārējās Baltijas valstīs. Tāpat tie tiks izmantoti, lai atmaksātu 34,7 miljonu eiro subordinēto noguldījumu Latvijas
Privatizācijas aģentūrai, skaidro kredītiestāde.

Investoru konsorcijs, kam Latvijas valdība pērn pārdeva banku -, "Ripplewood Advisors LLC" -, kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un
attīstības banka (ERAB) atbalsta šo soli.

75% plus viena bankas Citadele akcija pieder starptautiskai investoru grupai, ko pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC". Otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!