Foto: Shutterstock
No līdzekļiem, kas iegūti par termiņuzturēšanās atļaujām, pirmā mājokļa iegādes programmai tiks novirzīti 859 385 eiro, otrdien lēma valdība.

Valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu, kas paredz no termiņuzturēšanās atļaujas izsniegšanas iegūtos līdzekļus 859 385 eiro apmērā pārskaitīt AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" ar mērķi finansēt pirmā mājokļa programmas īstenošanu.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) skaidroja, ka par šo summu varēs atbalstīt aptuveni 550 ģimenes, taču ar minēto summu pietiks tikai diviem ar pusi mēnešiem.

"Tā kā ar tremiņuzturēšanās atļaujām vairs nevaram finansēt pirmā mājokļa iegādes programmu, ir jādomā, kā šo programmu turpināt," atzina Ašeradens.

Arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) sacīja, ja ar minēto summu pietiek vien diviem mēnešiem, tad EM ir jārod risinājums programmas turpināšanai.

Valdība vienojās uzdot EM līdz šā gada aprīlim iesniegt Ministru kabinetā ziņojumu par iespējamajiem risinājumiem, kā nodrošināt pirmās mājokļu programmas turpmāku darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!