Foto: DELFI

Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanā pagājušajā gadā no Garantiju fonda ir izmaksāti 2,484 miljoni eiro, kas ir par 10,6% vairāk nekā 2015. gadā, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotie dati.

Tostarp pagājušajā gadā 2,9 reizes audzis izmaksu apmērs no Garantiju fonda par Latvijā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, sasniedzot 1,796 miljonus eiro, kamēr izmaksu apmērs par ārvalstīs notikušiem ceļu satiksmes negadījumiem samazinājies 2,4 reizes - līdz 687 400 eiro.

"Lielāko Garantijas fonda atlīdzību izmaksu daļu veido atlīdzību izmaksas par ceļu satiksmes negadījumiem, kurus ir izraisījuši transportlīdzekļi bez OCTA apdrošināšanas," atzīmē LTAB.

Garantiju fonda mērķis ir nodrošināt apdrošināšanas atlīdzības izmaksu to zaudējumu segšanai, kurus nodarījis, piemēram, transportlīdzeklis, kura īpašnieks savu civiltiesisko atbildību nav apdrošinājis, vai nenoskaidrots transportlīdzeklis.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997. gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004. gada tā ir neatkarīga institūcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!