Foto: F64

Nodokļu reformai ir svarīgs visu koalīcijas partneru atbalsts, atzina finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa sacīja, ka visu koalīcijas partneru atbalsts nodokļu reformai ir svarīgs, lai to varētu apstiprināt Saeimā.

"Bez koalīcijas partneru atbalsta svarīgi lēmumi var pazust kaut kur Saeimā. Nodokļu reforma tiks piedāvāta vienotā likumdošanas paketē, kurā būs ne tikai patīkamās lietas, bet arī kompensācijas pasākumi," piebilda finanšu ministre.

Tāpat Reizniece-Ozola stāstīja, ka "Vienotības" konstatētie problemātiskie jautājumi par veselības sistēmas ilgtspējīgu finansēšanas modeli un valsts fiskālo atbildību ir svarīgi, tomēr trešais jautājums - par jauno politikas iniciatīvu neapturēšanu - prasa plašākas diskusijas par to, kā "Vienotība" šo jautājumu interpretē.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets trešdien pēc vairāk nekā četru stundu garām diskusijām vienojās uz nedēļu atlikt lēmuma pieņemšanu par Finanšu ministrijas (FM) izstrādātajām valsts nodokļu politikas pamatnostādnēm 2018.-2020.gadam.

Sēdes laikā ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) uzskaitīja trīs jautājumus, uz kuriem "Vienotība" vēlas saņemt atbildes, lai partija varētu atbalstīt nodokļu reformu - ja reformā iekļaus finansējumu veselībai, tiks nodrošināts, ka nepieaugs valsts parāds, un netiks apturētas jaunās politikas iniciatīvas. Ašeradens norādīja, ka "Vienotības" ministriem šodien nav mandāta balsot par nodokļu reformu.

Neskatoties uz to, Ministru kabinets šodien pārsprieda nodokļu politikas pamatnostādnēs ietvertos jautājumus, bet par to apstiprināšanu paredzēts lemt 9.maijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!