Foto: AFP/Scanpix

Ja Skotija izšķirtos par neatkarības pasludināšanu, tad valsts ekonomika katru gadu turpmāk būtu līdz pat 4,5 miljardiem eiro nabadzīgāka, pausts Lielbritānijas ārlietu ministra Viljams Heiga prezentētajā dokumentā, kurā izklāstīta iespējamā Skotijas neatkarības pasludināšanas ietekme uz dalību ES un citiem starptautiskajiem jautājumiem, vēsta „Euobserver”.


Neatkarīgās Skotijas finanšu zaudējumus aplēsis Lielbritānijas Finanšu ministrijas galvenais sekretārs Denijs Aleksandrs, kurš pamatojot ar globālās ietekmes samazināšanos, paredzēja Skotijai no 2,3 miljardiem eiro līdz 4,5 miljardiem eiro lielus ikgadējus ekonomikas kopējā apjoma zaudējumus.

Jau vēstīts, ka Heigs, šo pārskatu komentēdams, brīdinājis arī,  ja Skotija izšķirtos par neatkarības pasludināšanu, tā zaudētu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts statusu.

"Skotijas izstāšanās no Apvienotās Karalistes nenāktu par labu nevienam no mums," viesojoties Glāzgovā, uzsvēra Heigs. "Skotijai paliekot Apvienotajā Karalistē, ieguvumi ir neapstrīdami - gan ārpolitikā, gan jebkurā citā mūsu nacionālās dzīves jomā."

Referendums, kurā skotiem būs jāatbild uz jautājumu, "Vai Skotijai jākļūst par neatkarīgu valsti?", notiks 2014.gada 18.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!