Foto: Reuters/Scanpix
Malta nolēmusi papildināt noteikumus par valsts pilsonības iegūšanu, un nu ārzemniekiem nepietiks tikai samaksāt, lai tiktu pie Maltas un Eiropas Savienības (ES) pilsoņa pases, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Tagad, lai saņemtu valsts pilsoņa statusu, papildus 1,2 miljonu eiro lielām investīcijām, ārzemniekiem būs nepieciešams Maltā arī nodzīvot vismaz vienu gadu, kopīgi rīkotā preses konferencē ceturtdien paziņoja Maltas valdības un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvji.

Sākotnēji ES institūcijas neizrādīja nopietnas bažas par Maltas plāniem tirgot pilsonību, taču pēc lielās mediju uzmanības šim jautājumam, ar nosodošiem paziņojumiem nāca klajā gan EK, gan Eiropas Parlaments (EP).

Jau ziņots, ka Maltas parlaments 2013.gada nogalē akceptējis likumu, kas paredz valstij iespēju tirgot pilsonību. Ja kāds vēlētos kļūt par maltieti un ES pilsoni, tad būtu nepieciešams valsts nolīgtai starpniekfirmai samaksāt ap vienu miljonu eiro.

Valsts premjers Džozefs Muskats asas diskusijas raisošās likuma izmaiņas komentējis, norādot, ka jaunais likums valstij piesaistīšot "augstas vērtības" cilvēkus, kas būs ar potenciāli lielām investēšanas spējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!