Foto: Reuters/Scanpix

Ziņapmaiņas aplikācijas "WhatsApp" pārstāvji noslēguši 19 miljardu ASV dolāru (13,8 miljardiem eiro) vērto darījumu ar "Facebook", lai gan "Google" esot solījuši vairāk, vēsta "The Bussines Insider".

"WhatsApp" izgudrotāji "Google" piedāvājumu noraidījuši, neuzticoties interneta giganta aplikācijas pirkšanas motīviem. Pēc "WhatsApp" pārstāvju domām vienīgais iemesls "Google" interesei ir bijis rodams vēlmē nepieļaut, ka kompānija nonāk "Facebook" rokās.

"Google" pārstāvji esot darījuši "skaidri saprotamu", ka jebkurā gadījumā par produktu maksās vairāk, nekā sola "Facebook". Marka Zakerberga uzņēmums, atšķirībā no "Google", par kompāniju izrādījis arī stratēģisku interesi tā nākotnes attīstības kontekstā.

Jau ziņots, ka "Facebook" par 19 miljardiem ASV dolāru (13,8 miljardiem eiro) iegādājies viedtālruņu ziņapmaiņas aplikāciju "WhatsApp", vēsta "The Wall Street Journal".

Darījuma summa veido 19 miljardus dolārus (13,8 miljardus eiro) - 4 miljardus (2,9 miljardus eiro) "Facebook" samaksās naudā, bet 15 miljardus dolāru (10,9 miljardus eiro) akcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!