Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs otrdien atzina, ka pašlaik viņš iebilst pret jaunu sankciju noteikšanu Krievijai.

Norādot uz Eiropas Savienības (ES) un Krievijas kopējām interesēm, Šulcs uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai ES pieņemtu pareizos lēmumus.

"ES ir pieņēmusi pasākumus, un šobrīd jaunas sankcijas nav nepieciešamas," norādīja Šulcs. "Ir kopīgas intereses. Kādas ir Krievijas intereses? Enerģijas eksports. Kādas ir ES intereses? Enerģija par saprātīgu cenu."

Krievija vēlas "pelnīt, eksportējot enerģiju, jo viņiem šī nauda nepieciešama, lai investētu savā valstī, un, lai to paveiktu, viņiem nepieciešamas investīcijas no Eiropas, tā kā ir kopīgas intereses," norādīja EP prezidents.

Komentējot nesenos notikumus Ukrainā, Šulcs mudināja Krieviju "nepieļaut kļūdu, uzskatot, ka Ukrainas sadalīšana ir noticis fakts".

"Ir svarīgi rūpīgi palūkoties uz notiekošo," viņš sacīja. "Vai Ukrainas austrumos ir masveidīga kustība vai tikai ierobežotas sacelšanās? Šobrīd tas nav skaidrs."

Šulcs arīdzan uzsvēra, ka šobrīd ir svarīgi "stabilizēt Ukrainu, palīdzēt tās valdībai, lai 25.maijā varētu notikt taisnīgas un brīvas vēlēšanas un lai varētu saturēt valsti kopā."

"Taču tam būs vajadzīga nauda. Mēs nevaram tikai noteikt pasākumus pret Krieviju, mums jāinvestē arī Ukrainā," uzsvēra EP prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!