Foto: AP/Scanpix
Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard&Poor's" (S&P) par vienu līmeni samazinājusi Krievijas kredītreitingu, pazeminot to līdz atzīmei "BBB-". Tas ir līmenis, kas ir vienu pakāpi pirms investīcijām nelabvēlīgiem apstākļiem. Tāpat Krievijai noteikta negatīva nākotnes kredītreitinga prognoze, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Kredītreitinga samazinājums skaidrots ar straujo kapitāla aizplūšanu, kā arī investoru nedrošību, plānojot investīcijas Krievijā. "Bloomberg" arī piemin, ka straujā rubļa krišana (ceturkšņa laikā aptuveni 9 - 10%) neko stabilu par Krievijas ekonomikas stāvokli neliecina.

Jau ziņots, ka vairāki ekonomisti prognozējuši, ka pirmajā ceturksnī no Krievijas sagaidāms pamatīgs ārzemju kapitāla aizplūdums. S&P prognozē, ka Ukrainas konflikts būs vainojams arī pie turpmākas kapitāla aizplūšanas no Krievijas. Līdz ar to arī noteikta negatīva nākotnes kredītreitinga prognoze.

Pēdējo reizi S&P Krievijas kredītreitingu pazemināja pēc Krievijas – Gruzijas kara 2008.gadā.

Kā ziņots, Krievijas Federācijas padome 1.martā atļāva prezidentam Vladimiram Putinam izmantot Ukrainas teritorijā karaspēku. Tam sekoja Krievijas iebrukums Ukrainai piederošajā Krimā un šīs pussalas aneksija.

Krievijas rīcība izraisīja asu rietumu pretreakciju, to skaitā ieviešot arī ekonomikas sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!