Foto: Publicitātes attēli
Krievijas vadošā mobilo spēļu izstrādes kompānija "Game Insight" paziņojusi, ka pārcels savu galveno biroju no Krievijas uz Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, vēsta Krievijas lietišķais laikraksts "Vedomosti".

Kompānija, kuras ienākumi pērn pārsnieguši 100 miljonus ASV dolāru un kuras radītās spēles spēlējot ap ceturtdaļmiljonu cilvēku visā pasaulē, savu lēmumu skaidro ar to, ka tai biznesa interesēs ir nepieciešams regulāri uzturēt kontaktus ar dažādu mobilo aplikāciju platformu - "Apple", "Google", "Facebook" un citu – pārstāvjiem, turklāt īpaši svarīgi ir uzturēt tieši personiskus kontaktus.

"Tā ir īsta problēma – pastāvīgi sūtīt cilvēkus no Maskavas komandējumos uz Londonu, Dublinu un Luksemburgu, kur atrodas šo kompāniju Eiropas biroji," laikrakstam atzinusi kompānijas dibinātāja Alise Čumačenko.

Tāpat par labu centrālā biroja pārcelšanai uz Lietuvu esot nospēlējis apsvērums, ka algas Viļņā ir aptuveni divas reizes zemākas nekā Maskavā un daudzi lietuvieši zina vismaz divas svešvalodas, neskaitot savu dzimto lietuviešu valodu un vēl krievu valodu.

"Faktiski mēs jau sen esam globāla kompānija," sacījusi "Game Insight" dibinātāja, piebilstot, ka ienākumi no Krievijas tirgus veido vien aptuveni desmitdaļu no kopējiem kompānijas ienākumiem.

Turklāt investoru acīs uzņēmumam par labu nenākot arī tas, ka kompānijas galvenais birojs atrodas Maskavā un tā reģistrēta Krievijā.

"Vedomosti" atgādina, ka "Game Insight" nebūt nav pirmā IT kompānija, kas nolēmusi "aizvākties" no Neatkarīgo valstu savienības – viens no pasaulē lielākajiem "free-to-play" spēļu izstrādātājiem "Wargaming" jau pirms kāda laika pārcēlis savu galveno biroju no Baltkrievijas uz Kipru, bet "IBS" grupā ietilpstošā programmnodrošinājuma izstrādes kompānija "Luxoft", kuras klientu vidū ir, piemēram, "Deutsche Bank" un "Ford" paziņojusi, ka politisku iemeslu dēļ pārcels ap pustūkstoti savu darbinieku no Krievijas un Ukrainas darbā uz birojiem citviet Austrumeiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!