Foto: AFP/Scanpix
Izsolē tiek pārdota villa Itālijā, kurā "piedzima" populārais bērnu grāmatas varonis, koka vīriņš Pinokio, vēsta ārzemju mediji.

"Villa di Colonnata", kurā bērnību pavadīja grāmatas par Pinokio autors Karlo Kollodi, tiek izsolīta par 19 miljoniem eiro. Ēka celta 17. gadsimta sākumā, un to ieskauj krāšņs baroka stila dārzs ar strūklakām un paviljoniem. Īpašuma kopējā platība ir 5500 kvadrātmetri. Kollodi, īstajā vārdā Karlo Lorencīni vecāki kalpoja grāfam Graconi, kam piederēja šis īpašums, un vēlākais rakstnieks savā daiļradē bieži smēlies iedvesmu šajā pasakaini skaistajā vietā.

Šobrīd piecstāvu ēkai, kas tiek dēvēta arī par villu "ar simts logiem", ir nepieciešama restaurācija. Villā ir 40 lašas guļamistabas ar iespaidīgām freskām, skulptūrām, rotājumiem un gleznām, kuru autori ir pazīstami itāļu mākslinieki.

Villa nav atvērta publiskai apskatei, taču katru gadu par nelielu samaksu tūkstošiem apmeklētāju izstaigā īpašuma dārzus, jo tā atrodas netālu no tūristu iecienītām senajām Itālijas pilsētām Pizas, Lukas un Florences. Villas dārzā izveidota arī Pinokio izstāde ar ūdens atrakcijām, kas īpaši iepriecina bērnus.

"Mēs ceram, ka šo īpašumu iegādāsies cilvēks, kas sapratīs tās emocionālo, kulturālo un finansiālo vērtību," saka par izsoli atbildīgā īpašuma aģentūras pārstāve Dženifera Džiraldi. "Pinokio autoru vadīja iztēle, taču viņš savā darbā izmantojis arī konkrētus šīs villas elementus. Piemēram, virtuve, kurā Pinokio apsvilināja kāju, ir centrālās villas lielās virtuves kopija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!