Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vilciena Maskava-Simferopole darbinieki četras diennaktis pavadījuši vienā no Maskavas priekšpilsētas stacijām un nevar atgriezties Krimā, jo Ukraina bloķēja vilcienu un autobusu kustību uz pussalu, vēsta portāls "newsru.com".

Tiek norādīts, ka Maskavas nomalē uz dzelzceļa rezerves sliedēm atrodas vilciens ar 80 darbiniekiem. Viņiem ir beigušās ogļu un ūdens rezerves, beigām tuvojas arī naudas un pārtikas krājumi.

Televīzijas kanāls ATR atzīmē, ka darbinieki nevar pamest vilciena vagonus, jo ir materiāli atbildīgi par mantu. "Darbinieki sūdzas, ka Krimas dzelzceļa vadība atstājusi viņus likteņa varā. Viņiem nesola vilcienu kustības atjaunošanu un netiek piedāvāti problēmas risinājumi. Vadība uz telefonu zvaniem neatbild," ziņo kanāls.

Viena no vilciena darbiniecēm atklāja, ka vilciens Maskavā ieradies piektdien, un pēc plāna tam caur Ukrainas teritoriju vajadzēja atgriezties Simferopolē jau nākamajā dienā. Taču piektdien Ukraina paziņoja, ka tā drošības apsvērumu dēļ aptur visu dzelzceļa satiksmi ar Krimu.

Lai gan darbiniekiem vēlāk solīts, ka viņus nogādās līdz Krimai ar prāmi, tas nenotika. "Mūs nosūtīja uz Maskavas nomali. Mēs atrodamies, manuprāt, Kuskovā, mums ir divi vilcienu sastāvi, jo piektdien no Simferopoles paspējis izbraukt vēl viens vilciens," sacīja darbiniece.

Cita darbiniece vārdā Viktorija norādīja, ka otrdien vilcienu sola nogādāt Maskavā un piepildīt ar oglēm un ūdeni. Pēc viņas vārdiem, šobrīd uz katru vagonu ir iedoti pa sešiem spaiņiem ogļu, lai darbinieki varētu "kaut cik sasildīties".

Savukārt Krimas dzelzceļa vadītājs Andrejs Karakuļkins Simferopoles laikrakstam "Svežaja Gazeta" atklāja savu versiju par notikušo, sakot, ka problēma ir "izdomāta".

"Šie cilvēki sēž Maskavā, savos vagonos. Viņi atteicās braukt uz Ukrainas pusi, atteicās veikt papildus reisu. Viņi sāka pieprasīt, lai viņus jebkādā veidā nogādā uz Krimu vai sniedz papildus samaksu," teica Karakuļkins. Viņaprāt, vilciena vadītājs "ir izlaidis situāciju no kontroles", un šobrīd var vērot "īstu sabotāžu un sacelšanos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!