Foto: AP/Scanpix
Savienotās Valstis un Lielbritānija apsver sankciju pastiprināšanu pret Krieviju, ņemot vērā, ka tās agresija pret Ukrainu turpinās, pirms tikšanās ar savu britu kolēģi Filipu Hemeondu sestdien paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, kas ieradies Londonā.

"Mēs runājam par papildus sankcijām, par papildus pasākumiem," žurnālistiem sacīja Kerijs. "Mēs te nesēdēsim un nepiedalīsimies šajā ārkārtīgi gļēvajā rīcībā uz kādas valsts suverenitātes un nedalāmības rēķina."

Kerijs uzsvēra, ka Krievijas rīcība ir "vienkārši nepieņemama" un ka, visticamāk, tiks panākta vienošanās par jaunām sankcijām.

"Krievija pēdējo dienu laikā noņemas ar absolūti nekaunīgu un cinisku procesu," uzsvēra valsts sekretārs. "Mēs droši zinām, ko Krievija piegādā separātistiem, kā tā saistīta ar separātistiem."

Viņš piebilda, ka Maskavas rīcība ir "pilnīgā pretrunā ar visu, ko starptautiskā sabiedrība ir sasniegusi kopš Otrā pasaules kara".

Kerijs pauda pārliecību, ka "tuvāko dienu laikā cilvēki būs gatavi nepārprotami paziņot, ka mēs šajā spēlē nepiedalīsimies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!